Michael Karlsson

När jag arbetar är jag antingen på det egna företaget Frescati Utbildning eller på Lärarfortbildning AB där jag har en halvtidstjänst. Mina yrkesroller skiftar därför från dag till dag: utbildningskonsult, moderator, projektledare för konferens eller guide i Hagaparken och Ulriksdals slottspark. Ett pågående uppdrag åt Liber AB är mycket inspirerande. Jag är styrelseledamot i Företagarna Solna och projektledare för Haga-Brunnsvikens vänners nyhetsbrev. I grunden är jag leg lärare i svenska, historia och religionskunskap. Vad jag läser just nu? ”Skolämnen i digital förändring. En medieekologisk undersökning”, Kristina Sandbergs ”Att föda ett barn”, Barbro Hultmans ”I den kungliga kulissen. En hovreporters betraktelser” och ”Svensk antikforskning vid Medelhavet. Gustaf VI Adolf och fältarkeologi i historiskt perspektiv”.

”Solen” är en muralmålning på en husvägg på Isla de Holbox. I den lilla staden på ön finns en mängd fina offentliga målningar – så klart, i Diego Riveras hemland.

2 thoughts on “Michael Karlsson

  1. Hej, Jag har försökt at få mera information om ett antal stenblock vi har i vår ägo och som ursprungligen kommer ifrån Inteckningsbankens före detta hus på Fredsgatan i Stockholm. I mitt sökande ramlade jag på din blogg/foton om Ulriksdals slott vars portal mot Edsviken har ett nästan identiskt stenblock. Hoppers du inte har något att jag kontaktar dig med frågan om var jag kan möjligtvis få information om stenblocken. Jag har varit i kontakt med Stockholms Stadsmuseum ett par gånger men inte hört tillbaka. Jag kan naturligtvis skicka dig bilder. Med vänliga hälsningar. Maria Stengård.

    • Ett tips är att kontakta stenkonservatorn Rikard Larsson som är författare till boken ”Portalerna i Gamla Stan”. Du får gärna berätta hur det går.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *